علی راهانجام، معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی استان قزوین در گفتوگو با خبرنگار قزویننیوز با بیان اینکه سال گذشته در استان قزوین حدود ۴۷ هزار هکتار کشت آبی و ۱۱۰ هزار هکتار کشت دیم گندم صورت گرفته است، اظهار کرد: تولید گندم استان در سال گذشته حدود ۴۲۰ هزار تن بوده است که علاوهبر تأمین گندم مورد نیاز خود استان، به استانهای همجوار مانند گیلان، تهران و البرز صادر شده و نیاز این استانها را نیز تأمین کرده است.
وی ادامه داد: بخشی از این محصولات به مصرف شخصی کشاورزان تعلق گرفته و مابقی به میزان ۲۴۸ هزار و ۵۰۰ تن به مراکز خرید غله استان تحویل و در سامانه دولتی ثبت شده است. علاوه بر این، ۱۰ هزار تن گندم بذری نیز توسط مرکز تحقیقات سازمان فرآوری توسط شرکتهای تولیدکننده بذر برای کشت سال جدید در اختیار کشاورزان قرار گرفته میگیرد.
این مسئول بیان کرد: استان قزوین در ردهبندی کیفیت گندم کشوری در سطح متوسط رو به بالا قرار دارد و گندم تولیدی در استان از کیفیت خوبی برخوردار است.
وی در ادامه با بیان اینکه کنترل آفت سن در شهرستانها و مراکز تابعه در دستور کار ما قرار دارد، گفت: همکاران ما با اطلاعرسانی به موقع به کشاورزان آنها را راهنمایی میکنند تا بر اساس توصیه کارشناسان مبنی بر زمان و میزان مناسب مبارزه نسبت به خرید سم و کنترل این آفت در مزارع خود اقدام کنند.
راهانجام در ادامه تصریح کرد: شهرستان آبیک و منطقه البرز، قطبهای تولید گندم آبی استان محسوب میشوند و شهرستان آوج نیز قطب تولید گندم دیم است. در رتبههای بعدی، مناطق کوهین و تاکستان نیز تولیدات قابل توجهی در زمینه گندم دارند.
وی با اشاره به تمهیدات سازمان جهادکشاورزی برای تقویت گندمهایدتولیدی در استان اظهار کرد: سلامت گندم یکی از مهمترین شاخصهای تولید است. گندم باید عاری از باقیمانده عناصر سنگین باشد و در تولید آن از کودهای شیمیایی به میزان مناسب استفاده شده باشد. همچنین، مقاومت به بیماریها و قارچها و ضدعفونی مناسب بذر توسط کشاورزان از دیگر شاخصهای مهم است.
این مسئول افزود: در سال گذشته، رکورد تاریخی خرید گندم در قزوین شکسته شد. امیدواریم که پراکنش بارندگی تا کنون خوب بوده باشد، اما همچنان در مقایسه با میانگین بلندمدت، با کاهش بارندگی مواجه هستیم.
وی درباره تولید نان با کیفیت در استان بیان کرد: مهمترین اصل و شاخصه نان خوب، تخمیر مناسب آن است، به این معنا که پس از مخلوط کردن آرد و آب، باید زمان کافی برای فرآیند تخمیر یا ترشیدگی در نظر گرفته شود. در صورتی که به آرد و آب مخلوط شده زمان کافی برای تخمیر داده نشود، نان نهایی کیفیت و ماندگاری مطلوبی نخواهد داشت که متاسفانه در برخی از نانواییهای به این امر توجه نمیشود.
انتهای پیام/