تنها ۱۰ درصد از اراضی کشاورزی قزوین حاصل‌خیز است

رییس مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی قزوین گفت: ۴۸۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی در این استان وجود دارد که ۱۰۰ هزار هکتار از خاک آن شور و لب شور (در مرز شور شدن) است.

تنها ۱۰ درصد از اراضی کشاورزی قزوین حاصل‌خیز است

به گزارش قزوین‌نیوز، مهرداد محصص مستشاری، رییس مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی قزوین اظهار کرد: امکان کشت محصولات مقاوم به شوری در این اراضی وجود دارد و از نظر علمی می‌توان با تعیین الگوی کشت و افزایش بهره‌وری روی این اراضی تمرکز کرد.

وی با بیان اینکه استان قزوین با گسترش شوری در خاک‌های کشاورزی استان همراه است، تصریح کرد: تحلیل‌های آماری نشان می‌دهد که ۲۰ سال پیش مقدار شوری خاک در اراضی کشاورزی قزوین ۸۰ هزار هکتار بوده که این رقم اکنون به مقدار قابل توجهی افزایش یافته است.

محصص مستشاری علت شوری خاک را آب استان برشمرد و تشریح کرد: منابع آب‌های زیرزمینی در دشت قزوین مثل یک کاسه عمل می‌کند که متاسفانه برداشت بی‌رویه از این منابع موجب شده تا دشت قزوین با جبهه شوری خاک مواجه شود.

وی ادامه داد: یکی دیگر از عوامل شور شدن خاک در دشت قزوین، استفاده از آب شور برای مصارف کشاورزی است که پس از گذشت اندک زمانی خاک را شور می‌کند و درجه کیفی و حاصل‌خیزی را کاهش می‌دهد.

رییس مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی قزوین خاطرنشان کرد: خاک‌های شور و لب شور به اراضی درجه سه و چهار به بالا نیز گفته می‌شود که حجم بالایی را در استان قزوین تشکیل می‌دهند.

وی خاطرنشان کرد: تنها ۱۰ درصد از اراضی کشاورزی استان قزوین دارای خاک درجه یک و حاصل‌خیز است که متاسفانه شاهدیم همین اندک خاک مناسب مورد طمع و سوء‌استفاده برخی تغییر کاربری‌های غیرمجاز قرار می‌گیرد.

انتهای پیام/

نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط قزوین نیوز در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
گردشگری قزوین