به گزارش قزویننیوز، علیرضا افسری، مدیرکل ثبت احوال استان قزوین اظهار کرد:براساس آمارهای اخذ شده از اتاق رصد جمعیت اداره کل ثبت احوال استان قزوین در هفت ماهه سالجاری نسبت به مدت مشابه سال قبل تعداد تولدهای فرزند سوم خانواده از ۱۱۷۳ به ۱۲۵۸ و تعداد تولدهای فرزند چهارم از ۱۸۱ به ۲۰۵ و تعداد فرزند پنجم و بیشتر از ۲۰ به ۲۶ تولد افزایش یافته است.
وی افزود: شواهد آماری در سالهای اخیر نشان میدهد خانوادهها به فرزندآوریهای بعدی تمایل دارند که یکی از علل افزایش نسبی میتواند به اجرایی شدن مشوقهای متعدد درنظر گرفته شده مرتبط با قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت باشد.
این مسئول در خصوص افزایش چندقلوزایی در استان گفت: در هفت ماهه سال ۱۴۰۳، تعداد ۱۵۸ واقعه دوقلوزایی، ۶ واقعه سه قلوزایی در استان به وقوع پیوسته است که در مجموع ۳۳۴ ولادت حاصل از چند قلوزایی، به ثبت رسیده است که حدود ۴.۳ درصد از ولادتها حاصل بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش داشته است.
وی همچنین بیان کرد: در سال ۱۴۰۲ در کشور ۲۰ واقعه چهارقلوزایی رخ داده که تنها در ۸ استان شاهد تولد چهار قلوها بودهایم که استان قزوین یکی از آنها است.
مدیرکل سازمان ثبت احوال با اشاره به میانگین سن مادران در اولین فرزندآوری اظهار کرد: در هفت ماهه سالجاری میانگین سن مادران در اولین فرزندآوری ۲۷.۷ سال بوده و بیشترین تولد اولین فرزند در نقاط شهری مربوط به مادران ۲۵ ساله و در نقاط روستایی مادران ۲۰ ساله بوده و میانگین سن پدران در اولین فرزندآوری ۳۳.۲ سال بوده است.
با بیان اینکه در دهه اخیر فاصله زمانی ازدواج و نخستین فرزند کاهش یافته است، تصریح کرد: میانگین فاصله بین ازدواج ونخستین فرزند مادر در دهه گذشته کاهش یافته است به طوری که در سال ۱۳۹۲ ، میانگین استان ۵.۸ سال بوده و در حال حاضر به ۴.۸ سال کاهش یافته است. در سال ۱۳۹۲، ۵۴.۵درصد از اولین تولدها در پنج سال اول زندگی بوده است و درحال حاضر ۶۸.۵ درصد از نخستین تولدها در پنج سال اول زندگی مشترک بوده است.
انتهای پیام/