وی گفت: در سطح ملی برای در سطح استانها در جال پیگیری از مراجع ذی صلاح است که رصد بشود. در سال 97 قانون اجرای هوای پاک ابلاغ شد که هشت کلانشهر همواره در معرض آلودگی هستند، اما خوشبختانه هیچیک از شهرهای قزوین مشمول هوای آلوده نشدند، اگر چه در سال چند روزی برخی از شهرهای استان با آلودگی دست و پنجه نرم میکنند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قزوین بیان کرد: طبق قانون هوای پاک بیشتری مسئولیت برعهده ورزات کشور و شهرداریها گذاشته شده است.
وی ادامه داد: میزان آلودگی هوای استان در نمایشگر پایش کیفی رصد می شود، برای اطلاع درست از شاخص کیفی هوای استان لازم بود یک سری اطلاعات بیشتری برای سازمانها اضافه بکنیم و ما توانستیم این اتفاق را رقم بزنیم. کتنرل و پایش این سامانه سراسری و از این طریق مرکز انجام میشود.
مدیرکل محیط زیست استان قزوین در ادامه خاطرنشان کرد: این حق مردم است که اطلاع داشته باشند که در حال حاضر ۹ ایستگاه شنجسش آلودگی هوا در استان فعال است.
وی تصریح کرد: ما در حال حاضر ۹ ایستگاه پایش کیفی در سطح استان داریم. در برنامههای ما ارتقای این ایستگاهها دیده و شده به جد پیگیری میکنیم. با حمایتهای صورت گرفته از طرف دولت و استانداری توانستیم تعداد ایستگاههای پایش کیفی هوا را در استان افزایش دهیم، اما هنوز تا رسیدن به نقطه مطلوب جا داریم.
خضیر گفت: تغییرات اقلیمی، مواجه با کاهش بارشهای متوالی، مواجهه با گرد و غبارهایی که منشا داخل استانی داشتند؛ باعث شد که این دو سه سال اخیر این موضوع آلودگی بیشتر از پیش مهم شود. البته اینطور نبوده که مهم هم نباشد بلکه رخدادهای بیرونی باعث پررنگتر شدن این قضیه شد؛ خوشبختانه ما توانستیم با حمایتهای که شبکه پایش کیفی هوا را گسترش دهیم. البته ما نیاز داریم که شبکه پایش کیفی هوای استان ارتقا پیدا بکند.
وی تصریح کرد: بیان شاخص کیفیت هوا یک موضوع هست، ولی این که به اینجا نرسیم موضوع مهمتری هست. ما بایستی اقدامات بلندمدت بلندمدتی را دنبال بکنیم. در شرایط بحران و اخذ تصمیمات کوتاه مدت ما پیگیر هستیم از منظر قانونی هم پیگیری خواهیم داشت. به غیر از واحدهای صنعتی که پیگیری حقوقی داشتیم دستور تعطیل خط آلاینده و کل کارخانه داشتیم؛ برخورد با واحدهایی کلان مثل واحدهای ذوب ریختهگری داشتیم.
این مسئول عنوان کرد: اگرچه معضلات آلودگی آبیک به خاصر استفاده نیروگاه برق شهیدرجایی از سوخت مازوت و کارخانه سیمان بیشتر بوده، ولی تمام مشکلات به یک نیروگاه یا کارخانه خلاصه نمیشود.
وی افزود: متأسفانه تعداد معادن و تردد خودرو در این محدوده بالاست و در کنار آن شرایط جغرافیایی و عوارض طبیعی زمین نیز باعث شده که در اغلب روزهای سال با جو پایدار هوا روبه رو باشیم و آلودگی در این ناحیه تثبیت شود.
مدیرکل محیط زیست قزوین اظهار کرد: افزایش عوامل آلوده کننده هوا در شهرستان آبیک مانند فعالیت نیروگاه برق شهید رجایی با سوخت مازوت، پراکنش ذرات خاک از کارخانه سیمان و سیپورکس و تردد خودروهای شخصی و عمومی آزادراه از دل شهر باعث شده تا این شهرستان از هوای پاک در روزهای سال محروم شود.
وی درباره نیروگاه شهید رجایی قزوین گفت: ما از تمامی امکانات قانونی برای برخورد با استفاده سوخت مازوت در این نیروگاه برخوردار شدیم و وظایف خود را انجام دادیم، ولی نیروگاه برای تولید برق همچنان از مازوت استفاده میکند.
این مسئول بیان کرد: با کاهش سهمیه سوخت گاز، نیروگاهها مجبور به استفاده از سوخت مایع از جمله مازوت هستند که البته این سوخت آلایندگیهایی به همراه دارد.
وی افزود: در استان مراکز معاینه فنی خودروی سبک و سنگین جداگانه داریم. مورد نظارت قرار میگیرند این نظارتها صورت میگیرد از این جهت که مردم استانداردها را میدانند آموزشها صورت میگیرد؛ ما در این مراکز کلاسهای آموزشی داریم. با شدت و حدت بیشتری با خوردهایی که خروجی بیش از حدی دارند برخورد خواهد شد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست قزوین از بالا رفتن شاخص سنجش کیفی هوای استان در فصل پاییز و روزهای سرد سال و افت کیفیت هوا خبر داد.
وی در خصوص دلایل بالا رفتن شاخصهای کیفی هوا در فصل سرما اظهار کرد: در استان قزوین با توجه به موقعیت و شرایط خاص جغرافیایی هر ساله با فرارسیدن فصل سرد سال و تغییرات جوی هوا، شاخصهای سنجش کیفی هوا بالا میرود.
خضیر در پایان بیان کرد: در این شرایط جوی و در صورت پایداری جو که امکان تشدید و قرار گرفتن در شرایط ویژه وجود خواهد داشت، از سوی دیگر وزش بادهای جنوبی و شرقی در استان به انتشار ذرات گرد و غبار و ایجاد پدیده وارونگی دمایی میانجامد.
انتهای پیام/