خبرنگار : سارا ابراهیمی

تقویت بخش کشاورزی باعث امنیت کشور می‌شود

معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت جهاد کشاورزی گفت: امروزه رویکرد جهانی در بخش کشاورزی دستخوش تغییرات اساسی شده است و کشاورزی به عنوان یکی از ارکان اصلی امنیت در تمام جهان محسوب می‌شود.

تقویت بخش کشاورزی باعث امنیت کشور می‌شود

به گزارش قزوین‌نیوز، شاپور علایی‌مقدم، معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت جهاد کشاورزی، امروز در مراسم تودیع و معارفه روسای سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین اظهار کرد: امروزه برخلاف گذشته که تسلیحات نظامی امنیت کشورها را تأمین می‌کرد، رویکرد جهانی در بخش کشاورزی دستخوش تغییرات اساسی شده است. اکنون، کشاورزی به عنوان یکی از ارکان اصلی امنیت در تمام جهان محسوب می‌شود.

وی افزود: بخش کشاورزی و تأمين غذا تأثیری عمیق و شگرف بر امنیت اقتصادی، فرهنگی و دفاعی کشورها دارد و به همین دلیل تمامی دولت‌ها به دنبال ارتقای سطح امنیت خود در این حوزه هستند.

این مسئول با اشاره به موقعیت جغرافیایی ایران در کمربند خشک جهان و دشواری‌های کشاورزی در این منطقه، تصریح کرد: در ابتدای انقلاب میزان تولید محصولات کشاورزی در کشور حدود ۳۷ تا ۴۰ میلیون تن بود و کشاورزی ایران در ابتدای راه مدرن شدن قرار داشت. اما امروز، به همت کشاورزان، روستاییان و عشایر تولید انواع محصولات زراعی، باغی، دامی، طیور و شیلات به ۱۳۵ میلیون تن رسیده است.

وی با اشاره به چالش‌های ناشی از حوادث طبیعی در بخش کشاورزی بیان کرد: از ۴۴ حادثه ریسکی که در سطح جهان در بخش کشاورزی رخ می‌دهد، ۳۴ مورد آن در ایران اتفاق می‌افتد. این حوادث شامل خشکسالی، تگرگ، بیماری‌ها و آفات می‌شوند.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با تأکید بر دستاوردهای متعدد در بخش کشاورزی و انتقاد از انتشار اخبار منفی در این حوزه گفت: کشاورزان ایرانی استعداد بالایی در پذیرش یافته‌های جدید تحقیقاتی دارند، اما نیازمند برنامه‌ریزی و حمایت مسئولان هستند تا با استفاده از دانش، فناوری و تکنولوژی‌های نوین میانگین عملکرد خود را افزایش دهند.

وی در خصوص چالش‌های مدیریت منابع آب اظهار کرد: ما در زمینه بهره‌وری منابع آب مشکلاتی داریم که باید برای حل آن‌ها اقدام کنیم، این مشکلات شامل مسائل اجتماعی و قانونی کشاورزان می‌شود.

علایی‌مقدم با اشاره به پایین بودن کارایی مصرف آب در بخش کشاورزی ایران، گفت: میانگین راندمان آبیاری در ایران ۳۵ تا ۴۰ درصد است، در حالی که در سطح جهانی به ازای مصرف هر متر مکعب آب، ۲.۵ کیلوگرم محصول تولید می‌شود. این رقم در ایران برای هر مترمکعب آب مصرفی، تنها ۹۰۰ گرم است.

وی با مقایسه روش‌های آبیاری در ایران و جهان بیان کرد: در حالی که دنیا به سمت آبیاری مدرن و کشت گلخانه‌ای پیش رفته است، ما هنوز از روش‌های سنتی آبیاری مزارع استفاده می‌کنیم که این یکی از مشکلات اساسی بخش کشاورزی است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در بخش دیگری از سخنان خود به وضعیت مصرف آب شرب و بهداشت اشاره کرد و گفت: میانگین مصرف آب شرب و بهداشت در جهان حدود ۷۵ لیتر در شبانه‌روز است، در حالی که این رقم در ایران بالای ۲۵۰ لیتر گزارش شده است. این آمار نشان می‌دهد که الگوی مصرف آب در ایران با مشکل جدی مواجه است و نیازمند تغییر رویکرد هستیم.

وی با تأکید بر وجود مشکل در الگوی مصرف در بیشتر محصولات کشاورزی و نوسانات بازار گفت: با وجود ۸ هزار تعاونی و تشکل کشاورزی در کشور، سود نهایی در این حوزه نصیب واسطه‌ها و دلالان می‌شود.

انتهای پیام/

نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط قزوین نیوز در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
گردشگری قزوین