به گزارش قزویننیوز، نان سالم و کامل، که از غلات کامل تهیه میشود، نقش بسزایی در سلامتی انسان ایفا میکند. این نوع نان سرشار از فیبر، ویتامینها (بهویژه ویتامینهای گروه B) و مواد معدنی ضروری مانند آهن و منیزیم است.
فیبر موجود در نان کامل به هضم بهتر غذا، جلوگیری از یبوست و کنترل قند خون کمک میکند. همچنین، مصرف منظم آن میتواند خطر ابتلا به بیماریهای مزمن مانند دیابت نوع ۲، بیماریهای قلبی عروقی و برخی سرطانها را کاهش دهد.
محسن مافی، دبیر انجمن تغذیه سالم استان قزوین در خصوص اطلاعرسانی در حوزه ترویج فرهنگ استفاده از نان کامل و سالم از رسانه خواست تا در خصوص این موضوع روشنگری کنند.
وی ضمن تشریح اقدامات انجمن سلامت استان قزوین گفت: ریشه بسیاری از بیماریها در تغذیه ناسالم به ویژه نان است و کارشناسانی که در کنار ما دغدغه سلامت را دارند از این موضوع بسیار متاسف میشوند که چرا نتوانستهایم این غذای سالم را میان مردم معرفی کنیم.
این فعال عرصه سلامت بیان کرد: موضوع استفاده از نان سلامت را از 4 سال پیش شروع کردیم و از سال گذشته انجمن سلامت راهاندازی شده است. در آغاز کار هیچ نان کاملی در استان تولید نمیشد، که خوشبختانه امروز با اقدامات مثبت، همکاری گروهی از کارشناسان، نانوایان و خانهپزها توانستهایم در این عرصه با موفقیت پیش برویم.
وی با بیان اینکه نان سالم فقط یک خوراکی نیست گفت: نان کامل به عنوان یک درمان و دارو اثر میکند نه فقط یک غذا و تأثیر مستقیم بر سلامت جسمی و روانی مردم دارد.
مافی افزود: انجمن سلامت قزوین فعالیت خود را از اواخر بهمنماه سال گذشته آغاز کرده و در تلاش است زنجیرهای سلامتمحور از بذر تا سفره ایجاد کند. فعالیت این انجمن در راستای سلامت مردم است و هیچ وابستگی سیاسی به هیچ جناحی و حتی نگاه اقتصادی نیز ندارند و فقط به سلامت جامعه اهمیت میدهد، سعی این انجمن این است که تغییری هر چند کوچک در سبک تغذیه سالم مردم ایجاد کند.
وی با بیان وضعیت تولید «آرد کامل» در کشور تصریح کرد: در کشور از مجموع 400 کارخانه فعال تولید آرد فقط دو کارخانه در مشهد و اراک در حال تولید آرد کامل هستند که 90 درصد از تولیدات آرد کامل کارخانههای مشهد و 40 درصد از تولیدات اراک امروزه به استان قزوین ارسال میشود. به طور میانگین ماهانه 300 تن آرد وارد استان میشود که از این میزان حدود 35 هزار قرص نان کامل تولید میشود.
این فعال اقتصادی اظهار کرد: شکلگیری فرایندی مطلوب و هدفمند از مزرعه، تولید بذر، آرد، نان، توزیع و مصرف نان یکی دیگر از رویکردهای ما در سال جدید است که برای دستیابی به این امر بایستی «خوشه صنعتی نان کامل» را راهاندازی کنیم تا به اهداف خود در این خصوص برسیم. هدف انجمن این است که زنجیره تامین به صورت قانونمند هدایت شود تا با استفاده از بذر مناسب به فرایند تولید سالم آرد، استفاده از ماشین آلات و جلویگری از هدر رفت منابع به اقتصادی شدن کار نیز کمک شود.
مافی در ادامه بیان کرد: تمامی کسانی که از نان سالم در این مدت کوتاه استفاده کردهاند از مزایای این نان بهرهمنده شدهاند. به ویژه افرادی که دچار بیمارهای خاصی بودند از استفاده این نان راضی هستند. نیاز است برای اینکه مصرف نان سالم در بین مردم افزایش یابد در این خصوص تبلیغات انجام شود تا افراد بیشتری با این محصول آشنا شوند.
وی گفت: برای معرفی این محصول سالم نیاز است که رسانه ملی، خبرگزاری ها، پایگاههای خبری، دست اندرکاران فضای مجازی، تریبونهای نماز جمعه از مزیتهای تغذیه با نان سالم سخن بگویند تا مردم نیز بیشتر با این محول آشنا شوند. در حال حاضر برخی از واحدهای صنعتی و حوزههای علمیه برای مصرف این نان اعلام آمادگی کردهاند.
دبیر انجمن تغذیه سالم استان قزوین با بیان اینکه در برخی از مناطق نان و آرد تقلبی به مردم عرضه میشود گفت: این موارد میتواند به اعتماد مردم صدمه بزند و باید مسئولان مربوطه در این حوزه بازرسیهای لازم را انجام دهند تا شاهد این موارد نباشیم. همچنین برای رشد متوازن مصرف نان سالم باید به تدریج فواید نان سالم و لزوم جای گیری آن در سبد غذایی خانوار برای خانوادهها بیان شود.
وی افزود: استان قزوین رتبه نخست را در مصرف نان کامل کسب کرده و این موفقیت ما را مجاب میکند در این عرصه با جدیت بیشتری ورود کنیم. تلاش ما این است تا قزوین به یک کانون تولید و مصرف نان کامل و سالم تبدیل شود و این امر با فرهنگسازی و مشارکت همگانی غیرممکن نیست. از علاقهمندان به سلامت جامعه دعوت میکنیم ما را در این راه یاری کنند.
انتهای پیام/