علی فولیان، معاون اجتماعی و پیشگیری دادگستری استان قزوین در گفتگوی اختصاصی با قزویننیوز، درباره ساماندهی اتباع بیگانه اظهار کرد: دستگاه قضایی به همراه مسئولین اجرایی برنامههایی را برای ساماندهی اتباع بیگانه در نظر دارد.
وی ادامه داد: اتباع خارجی دو دسته هستند یک دسته اتباع مجاز هستند و مطابق با قوانین جمهوری اسلامی ایران مدارک قانونی دارند و حضورشان در خاک ایران قانونیست؛ دسته دیگر از اتباع نیز بدون رعایت الزامات قانونی مربوط به مهاجرت در خاک ایران اقامت دارند که به عنوان اتباع غیرمجاز شناخته میشوند. برخی از این افراد ورود مجاز دارند ولی بعد از یک مدت، اقامتشان تمام میشود که این دسته هم غیرمجاز محسوب میشوند.
این مسئول گفت: بنای دستگاه قضا بر این است اتباعی که حضورشان در خاک ایران مجاز است تحت حمایتهای لازم قرار بگیرند و حقوقی که دولت جمهوری اسلامی برای سایر شهروندان ایرانی قائل است، آنها هم مانند سایر شهروندان از حقوق یکسان برخوردار شوند؛ همچنین اتباع غیرمجاز نیز باید شناسایی شوند که امر شناسایی، دستگیری و بازگشت آنها برعهده پلیس است.
وی افزود: وجود جاذبههای شغلی و سکونت باعث افزایش حضور اتباع غیرمجاز در استان قزوین شده است. دامپروریها، مزارع کشاورزی، باغات، صنعت ساختمانسازی جزو مشاغل جذابی است که به نوعی افغانها را به خودش جذب کرده و اتباع بیشتر در این حوزه مشغول هستند. مردم ما راغب هستند به اینکه منازل و باغات و اموال غیر منقولشان را در اختیار این اتباع قرار دهند و این جاذبهها وقتی ایجاد میشود ما با حضور افزایشی اتباع مواجه خواهیم بود.
معاون اجتماعی و پیشگیری دادگستری استان قزوین اظهار کرد: بنای دستگاه قضایی جاذبهزدایی و اطلاعرسانی درست بین مردم است که باید انجام شود و مردم از آسیبهای حضور اتباع غیرمجاز آگاه باشند. حضور اتباع غیرمجاز در استان بر اقتصاد استان هزینههایی را تحمیل میکند و مشکلات فرهنگی اجتماعی اقتصادی ایجاد خواهد کرد.
وی تصریح کرد: هزینههایی از قبیل هزینه آب، نان، بنزین، خدمات یارانهای، خدمات رفاهی، آموزشی و تحصیلی با حضور اتباع غیرمجاز بر اقتصاد استان تحمیل میشود و اتباع از این خدمات بهرهمند میشوند.
فولیان درباره حضور اتباع مجاز بیان کرد: نظارت و پیگیری اجرای قوانین و مقررات مربوط به ورود، اقامت و تردد اتباع خارجی، در اداره امور اتباع و مهاجرین خارجی استانداری انجام میشود. همچنین پلیس اتباع فراجا امر ساماندهی مهاجرین را بر عهده دارند. برای اتباع مجاز در کشور هیچ ممنوعیتی در ارائه خدمات وجود ندارد اما اتباع غیرمجاز قطعاً نباید هیچگونه خدماتی دریافت کنند.
وی بیان کرد: تعداد اتباع غیرمجاز در استان بیشتر از اتباع مجاز است به همین دلیل برنامهریزیهای جدیدی انجام شده که ساماندهی اتباع انجام شود. در همین راستا ابتدا نباید اتباع غیرمجاز به استان وارد شوند. دستگاه قضایی از باب شان نظارتی در این حوزه ورود کرده است.
این مقام قضایی خاطرنشان کرد: در این حوزه مردم باید آگاه باشند چون مردم اگر همراهی نکنند معضل اتباع را ما به تنهایی نمیتوانیم حل کنیم. باید در ارتباط با اتباع بیگانه شاهد بیتفاوتی نباشیم، مدیران باید مسئولیتپذیری داشته باشند چون موضوع اتباع غیرمجاز مسئله یک یا دو روز گذشته نیست و باید در سطح ملی نیز هماهنگیهایی انجام شود چون حل موضوع اتباع ارادهای فراتر از اراده یک استان را میطلبد.
فولیان در پایان گفت: در قانون برنامه هفتم توسعه موضوع تشکیل سازمان ملی مهاجرت ذکر و تصویب شده است. با شروع به کار این سازمان بحث ورود و خروج اتباع در ایران نیز سازماندهی خواهد شد. با توجه به اجماعی که بین مسئولین عالی نظام صورت گرفته است موضوع حضور اتباع غیرمجاز را باید به سرانجام برسانیم در غیر اینصورت آسیبهایی بر کشور متحمل خواهد شد.
انتهای پیام/