وی ادامه داد: نیروگاه شهید رجایی قزوین با ظرفیت ۲هزار مگاواتی خود و با انجام ۱۷ برنامه تعمیراتی به صورت سالاانه در ۱۳ واحد صورت میگیرد و تمام سعی خود را برای عبور بدون دردسر و مشکل از پیک مصرف برق در تابستان سال جاری به کار بست و ۱۵ روز زودتر از برنامه تدوین شده، یعنی در ۱۴ اردیبهشت ماه سال جاری با آمادگی کامل وارد شبکه سراسری شد.
به گفته موتابها، طی پنج ماهه نخست سال جاری، ۲.۳۱ درصد افزایش تولید برق داشتیم و طی ۶ ماهه نخست سال جاری نیز ۱.۲۵ درصد تولید برق نسبت به سال قبل افزایش یافته است.
وی ادامه داد: این درحالی است که هر ساله ۱۲میلیارد کیلووات ساعت انرژی الکتریکی توسط این نیروگاه تولید و تحویل شبکه سراسری میشود و به لحاظ تولید و آمادگی نیز برای آن تمام برنامههای نیروگاهی چه در سال گذشته و چه امسال با تلاش تمامی همکاران محقق شد.
این مسئول افزود: در سال جدید آمادگی ما نسبت به سال قبل بیشتر بوده تا جایی که بیش از ۹۸ درصد آمادگی تولید برق را داشتیم که این موضوع مرهون تلاش شبانه روزی همکاران ما در نیروگاه است.
دلیل اهمیت نیروگاههای حرارتی
وی خاطرنشان کرد: در حالی که ۸۲ درصد از ظرفیت منصوبه تولید انرژی الکتریکی مربوط به نیروگاههای حرارتی کشور است، اما ۹۴ درصد تولید برق پایدار و مستمر توسط این نیروگاهها محقق میشود و این اهمیت نیروگاههای حرارتی را نشان میدهد.
موتابها تصریح کرد: ۱۰۹هزار مگاوات برنامه تعمیراتی در کل نیروگاههای کشور وجود دارد که برنامههای تعمیراتی در نیروگاه شهید رجایی شامل ۲۲هزار فعالیت است که بایستی در بازه زمانی ۵۵۵ روزه، یعنی از مهرماه تا اردیبهشتماه سال جدید انجام شود که تمامی این برنامهها با تخصص و بضاعت بالای این نیروگاه و توسط متخصصان صورت میگیرد.
وی با بیان اینکه سیاستهای وزارت نیرو و شرکت برق حرارتی بر این محور استوار است که تولید انرژی توسط نیروگاهها با حداکثر آمادگی رقم بخورد و این پایداری محقق شود، گفت: در بحث توسعه نیز باید حدود ۱۶ مگاوات برق تولیدی نیروگاههای حرارتی افزایش یابد تا ناترازی بین تولید و مصرف به حداقل ممکن برسد.
مدیرعامل نیروگاه برق شهید رجایی قزوین ادامه داد: از ابتدای امسال تا این لحظه حدود ۳۰۰ مگاوات نیروگاه جدید در کشور به عمل آمده و تا پایان سال نیز ۲هزار مگاوات به این عدد افزایش پیدا میکند.
به گفته این مسئول، با تلاشهایی که طی این سالها صورت گرفته بیش از ۹۵ درصد قطعات و تجهیزات نیروگاهی در حوزههای مختلف مکانیک، الکتریک و ابزار دقیق مربوط به ساخت داخلی و بهره گیری از ظرفیت دانش بنیانها بوده است که بیش از ۵۰ درصد تجهیزات و قطعات توسط شرکتهای دانش بنیان طراحی، تولید و نصب شده است.
وی در خصوص ساخت قطعات و تجهیزات نیروگاه شهید رجایی در قزوین، این استان صنعتی از ظرفیتهای بسیار بالا و قابل قبولی بهرهمند است، یادآور شد: عمده قطعات مورد نیازم نیروگاه طی ۲۰ سال گذشته در داخل تامین شده و تفاهم نامهای نیز با شرکتها دانش بنیان، دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) و همچنین دانشگاه صنعتی شریف منعقد کردهایم که برخی از تجهیزات و قطعات مورد نیاز نیروگاه را با حمایت و تلاش آنها تهیه کنیم و در همین خصوص نیروگاه شهید رجایی به لحاظ ساخت و تأمین قطعات از داخل بهعنوان نیروگاه برتر شناخته شده است.
انتهای پیام/