به گزارش قزویننیوز، منصور ستوده، مدیرعامل جدید شرکت آب منطقهای استان قزوین اظهار کرد: استان قزوین برای پنج سال متوالی با خشکسالی مواجه است و میزان بارندگی آن کمتر از حد نرمال ۳۰۷ میلیمتر است. این کمبود بارش منجر به کاهش شدید سطح آبهای زیرزمینی و چاهها شده است.
وی در ادامه به مصرف سالانه دو میلیارد متر مکعب آب در استان اشاره کرد و گفت: استان قزوین بر اساس آخرین آماربرداری دو میلیارد متر مکعب مصرف آب دارد که شامل آب سطحی و زیرزمینی میشود که حدود ۸۴ درصد بخش آب زیرزمینی است. از این دو میلیارد متر مکعب حدود ۸۸ در بخش کشاورزی، ۸ درصد شرب و ۵ درصد صنعت است.
این مسئول ادامه داد: با توجه به اینکه بخش کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی بیشترین سهم را در مصرف آبهای سطحی و زیرزمینی دارد، ضروری است که این سازمان بر مدیریت و برنامهریزی الگوی کشت با هدف افزایش بهرهوری آب تمرکز ویژهای داشته باشد.
وی بیان کرد: به دلیل تغییرات اقلیمی و خشکسالیهای اخیر، میزان برداشت آب از سد طالقان که منبع تأمین آب شرب استان است، کاهش یافته است. در سه تا چهار سال گذشته نتوانستهایم به طور کامل ۱۵۰ میلیون متر مکعب آب مورد نیاز را از این سد تأمین کنیم. به عنوان مثال، در سال ۱۴۰۱ حدود ۹۰ میلیون متر مکعب، سال گذشته ۱۱۰ میلیون متر مکعب و امسال تاکنون ۶۰ میلیون متر مکعب برداشت شده است. تلاش میشود تا پایان سال این رقم افزایش یابد.
ستوده بیان کرد: پروژه عظیمیه که یک طرح ملی و گسترده در استان قزوین محسوب میشود، عهدهدار تأمین آب شرب ۱۴ شهر و ۱۹۴ روستا خواهد بود.
وی افزود: فاز نخست این پروژه شامل ۱۷ کیلومتر از خط انتقال از سد طالقان تا آبیک، در سالهای پیشین و با احتساب نرخ ارز و هزینههای آن زمان با بودجهای بالغ بر ۴۰۰ میلیارد تومان به بهرهبرداری رسید. با این حال تکمیل این پروژه اکنون مستلزم تخصیص اعتباری حدود ۱۲ هزار میلیارد تومان است.
انتهای پیام/